E-commerce, pas cu pas

Platforma Teamshare® este integrata cu:

Obiectivul nostru este sa largim aceasta lista! Contactati-ne pentru a afla stadiul integrarii cu alte aplicatii si platforme!

De cand Internetul a permis ca tranzactiile comerciale sa fie transpuse in mediul electronic, comertul online este o componenta strategica a mediului de afaceri digital. Entelion, companie specializata aplicatii si servicii de comert online, isi propune alcatuirea unui ghid de e-commerce, care sa ajute la o intelegere mai buna a domeniului si a avantajelor acestuia.

Introducere

In termeni simpli, comertul (indiferent de mediul in care se desfasoara) defineste procesul de desfasurare a tranzactiilor comerciale intre doi sau mai multi participanti. Acestia pot fi atat persoane fizice, cat si juridice. Tranzactia comerciala presupune un schimb de valoare (bani) si produse sau servicii intre participanti. Spatiul in care se desfasoara aceste tranzactii se numeste piata.

Acest proces, care ne este tuturor familiar, pe masura ce Internetul s-a dezvoltat, a fost transpus si in mediul virtual. Tranzactiile comerciale digitale se desfasoara dupa aceleasi reguli. Si pentru ca este vorba de un proces electronic, in mod natural a capatat denumirea de e-commerce (comert electonic).