Balonul de sapun al Internetului

Platforma Teamshare® este integrata cu:

Obiectivul nostru este sa largim aceasta lista! Contactati-ne pentru a afla stadiul integrarii cu alte aplicatii si platforme!

In perioada 1995-2000, au fost infiintate numeroase companii in mediul virtual, cunoscute generic sub numele de „dot-com”-uri. Pretul actiunilor acestora crestea la simpla adaugare a unui „e” la inceputul numelui si a unui „.com” la sfarsit. Planul fiecarei companii era monopolizarea domeniului de activitate, dar asta insemna ca nu putea fi decat un castigator in fiecare sector. In acest timp, publicatii prestigioase incurajau publicul sa investeasca in companii riscante.

Aceste manifestari in mediul online aveau scopul de a genera vizibilitate pe piata si avantaje cat mai clare fata de concurenta. Numai ca entuziasmul a fost mai mare decat realizarile, ceea ce a dus la prabusirea cotatiilor de tip dot-com la bursa, la inceputul anului 2000. Astfel, dupa mai putin de jumatate de secol, istoria internetului a consemnat prima criza.

Costurile derularii unei afaceri online nu erau mai mici decat in cazul celor traditionale. La acestea se adaugau tehnologia, proiectarea si intretinerea site-ului. Dupa acest moment, companiile au realizat ca simpla prezenta in mediu virtual nu este de ajuns.