Giganti ai comertului online

Platforma Teamshare® este integrata cu:

Obiectivul nostru este sa largim aceasta lista! Contactati-ne pentru a afla stadiul integrarii cu alte aplicatii si platforme!

Teoria dot-com sustinea ca supravietuirea unei companii depindea de extinderea numarului de clienti intr-un ritm cat mai rapid, chiar daca acea companie inregistra pierderi anuale masive.

Amazon.com si-a inceput activitatea in 1995, comercializand carti, iar primul volum tranzactionat a fost „Fluid Concepts and Creative Analogies: Computer Models of the Fundamental Mechanisms of Thought”, scrisa de Douglas Hofstadter. Planul de afaceri gandit de Jeff Bezos, fondator, a ridicat semne de intrebare la acel moment, caci presupunea ca magazinul online sa nu aiba profit in primii patru sau cinci ani. In privinta ofertei, obiectivul a fost ca site-ul sa ofere toate produsele din alfabet.

In 2001, in al patrulea trimestru, Amazon.com a inregistrat primul profit. La zece ani de la aparitie, magazinul virtual de tip B2C a initiat comercializarea produselor sub brandul propriu.

Ebay.com exemplifica tranzactiile de tip B2C si C2C, si a inceput ca un experiment. Tot in 1995, programatorul Pierre Omidyar a creat un site de licitatii si l-a testat punand la vanzare un indicator cu laser stricat. Spre surprinderea lui, acesta s-a vandut la pretul de 14.83$. Din acel moment, Ebay.com a crescut pana la 90 de milioane de utilizatori in intreaga lume si a ajuns sa tranzactioneze peste 1.900 $ la fiecare secunda. Site-ul poate fi considerat ca fiind primul exemplu de retea sociala.

In 2002, Ebay a achizitionat PayPal, o afacere care permite transferul de bani si efectuarea platilor in mediul electronic. Platforma proceseaza plati efectuate catre comercianti online, site-uri de licitatii si alti utilzatori comerciali. Paypal.com s-a nascut din fuziunea a doua companii, Confinity si X.com. Evenimentul a avut loc exact in punctul maxim al prabusirii dot-com-urilor, in martie 2000.

Western Union si-a inceput activitatea in 1851, ca serviciu de telegrafie. Aceasta activitate s-a incheiat abia in 2006. Prin intermediul site-ului westernunion.com, utilizatorii pot primi sau trimite bani, pot plati facturi sau pot achizitiona vouchere cadou.