M-commerce, sau era comertului mobil

Platforma Teamshare® este integrata cu:

Obiectivul nostru este sa largim aceasta lista! Contactati-ne pentru a afla stadiul integrarii cu alte aplicatii si platforme!

Comertul mobil (m-commerce) defineste comertul electronic wireless, utilizat pentru operatiuni comerciale sau de afaceri prin dispozitive precum telefonul mobil sau PDA (personal digital assistant). Prin m-commerce, utilizatorul poate efectua diferite tipuri de tranzactii, precum vanzare si cumparare de bunuri si servicii sau transfer de bani, prin accesarea internetului chiar de pe dispozitiv.

Finlanda este tara care a dat tonul m-commerce-ului, la sfarsitul anilor ’90. In 1997, in Helsinki automatele de Coca-Cola au acceptat plata prin SMS. O banca finlandeza a inregistrat primul serviciu bancar prin intermediul unui dispozitiv mobil, utilizand de asemenea SMS-ul. Anul 1998 a adus prima achizitie de continut digital, cand Radiolinja (Finlanda) a lansat primele sonerii mobile descarcabile.

In 1999, Filipine si Japonia s-au alaturat comertului mobil, prin servicii de continut si bancare, precum http://smart.com.ph/money si i-Mode.

Incepand cu anul 2000, m-commerce s-a dezvoltat rapid. Plata parcarii, achizitia biletelor de tren si avion sunt doar cateva dintre functiunile acestui tip de comert puse la dispozitia clientilor. Incepand cu 2001, m-commerce a devenit tema de conferinta, subiect de carte si de curs universitar.