Platforme de comert online

Platforma Teamshare® este integrata cu:

Obiectivul nostru este sa largim aceasta lista! Contactati-ne pentru a afla stadiul integrarii cu alte aplicatii si platforme!

In dezvoltarea unui magazin online, primul pas consta in alegerea unei platforme de comert electronic. Aceste platforme au radacini in platformele de tranzactionare (trading platforms) utilizate pe piata bursiera. Pietele financiare opereaza cu doua tipuri de tranzactionari, care se regasesc si in comertul online: business-to-business (B2B) si business-to-consumer (B2C). Prima piata bursiera electronica a fost creata de catre NASDAQ in 1971.

Alegerea platformei de comert online se face in functie de complexitatea si functiile magazinului virtual dorit. Aceasta faciliteaza administrarea unuia sau multor site-uri web, care pot fi de tip corporate, intranet sau e-commerce. Totodata, site-ul poate fi personalizat si integrat cu aplicatii si baze de date.

Exista mai multe platforme destinate dezvoltarii unui magazin online, printre acestea aflandu-se cele patentate de companii sau cele open-source. Acestea din urma au ca particularitate posibilitatea utilizatorului de a actiona asupra structurii si dezvoltarii lor.

Unele platforme sunt puse la dispozitie gratuit, altele sunt contra cost. Printre avantajele celor achizitionate se numara un suport tehnic mai bun si lipsa nevoii de cunostinte de programare pentru instalare si operare.