Platform-as-a-service (PaaS)

Platforma Teamshare® este integrata cu:

Obiectivul nostru este sa largim aceasta lista! Contactati-ne pentru a afla stadiul integrarii cu alte aplicatii si platforme!

Site-urile web de tip e-commerce pot fi implementate fie pe serverul detinut de client, fie pe o platforma de comert online inchiriata de la furnizorii de astfel de solutii.

Intr-un capitol anterior, am explicat conceptul de platforma open source (sursa deschisa) care, odata creata, este pusa la dispozitia utilizatorilor cu posibilitatea ca acestia sa opereze modificari asupra structurii, in functie de nevoi.

In acest capitol, explicam termenul de platform-as-a-service (platforma-ca-serviciu). PaaS furnizeaza toata infrastructura necesara pentru derularea aplicatiilor pe Internet. Ca o comparatie, utilizarea acesteia seamana cu furnizarea apei sau a curentului electric. Utilizatorul doar “apasa butonul” si foloseste ce are nevoie, fara grija structurii din spatele aplicatiei. La fel ca in cazul utilitatilor, PaaS se bazeaza pe un model de masurare sau abonament, astfel ca utilizatorii platesc ce folosesc.

Beneficiile PaaS includ modificarea si imbunatatirea frecventa a sistemului de operare, precum si accesarea platformei din diverse puncte geografice. Costurile se reduc prin utilizarea unei infrastructuri de la un singur furnizor, fata de gestionarea mai multor capacitati hardware care pot avea probleme de compatibilitate.

La nivel mondial, furnizorii principali de astfel de platforme sunt Google, Amazon Web Service, Salesforce.com, Heroku.