E-procurement

Platforma Teamshare® este integrata cu:

Obiectivul nostru este sa largim aceasta lista! Contactati-ne pentru a afla stadiul integrarii cu alte aplicatii si platforme!

In comertul online business-to-business (B2B), e-procurement reprezinta procesul de achizitie si vanzare de bunuri si servicii pe Internet. Acesta poate incepe cu vanzarea propriu-zisa pornind de la furnizor (care poate avea rol initial de cumparator) pana la factura si plata clientului.

Parte a comertului B2B, e-procurement acopera si supplier exchange - site-uri care permit utilizatorilor sa caute cumparatori sau vanzatori de bunuri si servicii. In functie de abordare, acestia pot stabili preturi sau solicita oferte de pret. Tranzactiile pot fi initiate sau definitivate iar achizitiile in desfasurare pot avea ca rezultat discounturi de volum sau oferte speciale.

Procesul se desfasoara printr-o aplicatie software care include caracteristici pentru gestionarea furnizorilor sau licitatii complexe. Aplicatia transmite informatii catre vanzator in timp real despre operatiunile afacerii, legate de nevoia clientului. Acesta din urma poate primi produse automat cand stocul lui scade pana la un anumit nivel, fara a fi nevoit sa solicite acest lucru furnizorului.

E-procurement acopera mai mult decat procesul de achizitii online. Un astfel de sistem poate conecta companiile si procesele lor de business cu furnizorii, gestionand toate interactiunile dintre acestia. Include managementul corespondentei, cereri de oferta, intrebari si raspunsuri, istoricul preturilor si emailuri multiple trimise catre destinatari multipli. Aplicatia are incluse unelte de monitorizare care ajuta la controlul costurilor si asigura performanta maxima din partea furnizorului. Preturile pentru bunuri sau servicii sunt confirmate sau negociate pe baza contractelor anterioare.