Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.
X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

publicat in sectiunea: Blog // publicat la data: 26.02.2011

E-commerce si e-business par a defini aceeasi activitate. In realitate, e-commerce este componenta de vanzari a e-business. Ambele activitati se bazeaza pe infrastructura IT a companiei. Practic, e-business acopera intreg lantul de achizitii electronice, management al stocurilor, procesare electronica a comenzilor, serviciu clienti si relatia cu partenerii de afaceri. E-commerce are ca scop obtinerea de venituri prin intermediul Internetului, precum si construirea si consolidarea relatiilor cu clientii si partenerii.

La fel ca mediul traditional, comertul electronic implica tranzactii intre organizatii si indivizi. In functie de rolurile acestora, e-commerce cuprinde cateva tipuri:

Tranzactiile desfasurate intre organizatii si indivizi, primii fiind vanzatori iar cei din urma, cumparatori, se numesc B2C: business-to-consumer. Acest tip implica, de exemplu, magazinele virtuale si furnizorii de continut digital.

Daca tranzactia se desfasoara intre doua organizatii, aceasta poarta numele de B2B: business-to-business. Fata de B2C, volumul tranzactiilor este mult mai mare si include pietele virtuale, retelele industriale private.

Cand doi indivizi realizeaza o tranzactie comerciala digitala, demersul poarta numele de C2C: consumer-to-consumer. Volumul tranzactiilor este sub cel al operatiunilor B2C, iar un exemplu il constituie vanzarea prin intermediul site-urilor de licitatii electronice.

Exista, de asemenea, cateva tipuri de comert electronic incluse in cele enumerate mai sus. Astfel, in cadrul relatiei B2B, exista tipul de comert B2G, business-to-government, intre organizatii si agentii guvernamentale. Tot aici, regasim si m-commerce, care defineste tranzactiile realizate prin dispozitivele mobile.

C2B, client-to-business, este procesul prin care un consumator vinde catre persoane juridice diverse servicii. Un exemplu ar fi portalurile in care firmele posteaza proiecte de IT, iar programatorii freelancer din intreaga lume „liciteaza” pentru ele.

MULTI-CHANNEL E-COMMERCE SOLUTIONS
Solutii de e-commerce integrate cu ERP, marketplace-uri locale si internationale, procesatori de plati online, curieri si platforme de fulfillment.
Daca vrei sa vinzi mai mult online, cu fluxuri automatizate si scalabile, contacteaza-ne!